It was the wicked and wild wind, blew down the doors to let me in

Igår, återigen besök till gamla stan, lyckas pricka in en tom spårvagnsbuss. Dagens första bedrift. Tar oss upp för branta gator, förbi skolklasser med småpojkar och ropande fröknar i långa svarta kjolar. Balanserar på den smala trottoarkanten och känner de gula taxibilarna stryka längs sidan. Väl uppe möts vi av den gigantiska grå besten, 150 meter lång, 35 meter bred och 80 meter hög. Quitos Basilica är en minst sagt imponerande syn.



Vi stiger in i en annan värld, tystnaden är öronbedövande och skillnaden mot larmet utanför total. En kvinna står på knä och ber gråtande vid bortre väggen. Tysta smyger vi in, hänförs av arkitekturen och den oändliga rymden. Jag har varit här förr men det är som på nytt igen. Magin är total. Och jag som inte ens tror på gud.

Tar trapporna upp i ena tornet, finner oss plötsligt inför ett av de enorma glasmålade kyrkofönstren. Fascinerade av detaljrikedomen och färgerna blir det många fotografier, som om vi inte riktigt tror på att allt detta ska kunna rymmas i våra minnen. 



För att komma upp i det högsta klocktornet tvingas vi ut på skrangliga brädor och upp för svindlande branta stegar. Sista biten blir för magstark och vi är påväg att vända när en amerikan tar tag i Malin och bokstavligen puttar henne upp de sista stegarna, 80 meter ned bara stadens golv, fritt fall.
Jag försöker ursäkta med att jag varit högst upp för ett par år sedan, men inser snart att det bara är att klättra efter. Magen knyter sig och hjärtat har aldrig slagit så hårt.
Utsikten betalar dock för allt, här uppe är vi världens gudar och härskarinnor. Dagens andra bedrift och inget kan slå mig mer.



/Matilda


Kommentarer
Postat av: Kristina

Vackert! Känns nästan som om man är med i och med ditt målande språk :)

Kommenterade allt förförra inlägget också men det verkar ha försvunnit.. blogg.se bråkar ju ibland.

Hoppas ni har det helt underbart! Kom på att du betalade min lunch, ska jag sätta in pengar på ditt konto eller ge det till Monica?

Sköt om er, puss!

2009-10-31 @ 13:04:21
URL: http://malinokristina.blogg.se/
Postat av: Angelica Jarl

Du skriver vackert och fotar vackert! Njut av tillvaron här hemma har minus graderna slagit till och 07.25 i morse söndag stod jag och muttrade över att det är dags att ta fram broddarna till Mannen...

2009-11-01 @ 11:32:17
URL: http://www.angelica.jarl.dinstudio.se
Postat av: Angelica Jarl

Du skriver vacker och fotar vackert! Njut av tillvaron, här hemma har minusgraderna slagit till och 07.25 stod jag och muttrade om att det är dags att leta fram broddarna till Mannen..

2009-11-01 @ 11:33:46
URL: http://www.angelica.jarl.dinstudio.se
Postat av: Matilda

Tack, både Kristina och Angelica, vad gulliga ni är. Kristina det är ingen fara med pengarna, du kan ge dem till Monica eller så tar vi det när jag kommer hem.. spelar ingen roll.

Angelica ett stort GRATTIS på födelsedagen! Jag försöker gratta dig på Facebook men det krånglar just nu. Hoppas du får en fin dag!

2009-11-01 @ 15:42:34
Postat av: Erica

Matilda! Berätta mer om detta exotiska pressprojekt? Jag var lite lat och var aldrig på infomötet. När är deadline?

Hoppas ni har det bra där borta och hälsa Malin! Puss

2009-11-02 @ 17:47:10
URL: http://ericasoderlund.se/blogg
Postat av: Mamma

Minns med längtan när vi var där tillsammans!

Underbart att följa din resa i Ecuador.

Filip spelar nu Sugercane, vi tycker om den.

Alla hälsar, vi tänker på dig.

Kramar Mamma

2009-11-02 @ 21:50:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0