Helg och vi dansar salsa och lyssnar på livemusik

Det har varit helg och ingen tid har funnits till att skriva. Fredagen gick i drinkarnas och dansens tecken tillsammans med Ida, Maja och Ville. Ville som visade sig vara från Örebro, ibland är världen verkligen liten.

Buffén på den mongoliska, rustika restaurangen är som vanligt magisk och drinkarna billiga. Utanför på gatan bara växer folkhavet i styrka och otaliga militärer håller sina stora gevär väl synliga. Halloween i Quito är ingen liten sak. Med skräckblandad förtjusning låter vi oss uppslukas av havet i jakt på en salsaklubb. Spöken, häxor, mordoffer och döden sveper tätt förbi oss och andas i våra nackar. Vi släpps in genom en enorm svängdörr och hamnar i ett litet trångt rökfyllt rum. Flera par ögon vänds mot oss i mörkret och vi skyndar ganska snabbt ut igen.

In på nästa ställe. Över inången grinar ett häxhuvud illa mot oss, vi blir lovade fri bar och mycket salsa. Värmen och svetten slår emot oss när vi stiger in i något som skulle ha kunnat tjäna som bunker under andra världskriget. Varma kroppar gungar i takt med musiken och snart rycks vi med i något som antagligen liknar mer merengue än salsa. Timmarna glöms bort och den blaskiga ölen sköljer tacksamt våra torra halsar. Framåt småtimmarna börjar dansgolvet bli väl tomt och vi går de tio meterna hem till vårt hostel och somnar till tonerna av den dunkande salsamusiken.



Lördagen ligger vi mest i sängen och kollar på filmer. Tar oss ut när skymningen faller och beger oss till Magic Bean där det utlovats livemusik. Vi beställer in en flaska chilienskt Cono Sur-vin som serveras i stora vackra kupor. Till det den underbara hemmagjorda potatisen och vegetariska grillspett. Snart fylls luften av gitarr, djembetrummor och sång. Det här är en kväll man bara vill pausa. Här skulle vi kunna sitta för evigt. När servitören bjuder oss på varsin mugg perfekt cappuccino är natten fulländad.












/Matilda.

Kommentarer
Postat av: Monica

Va fint du skriver älskling..

2009-11-03 @ 18:28:08
URL: http://monicaolofsson.se
Postat av: Emma

Vilken underbart vacker blogg du har skapat! Suggestivt, du fångar tillvaron av ett landskap och en tid i vardande... ;P Eller hur det nu var Skalin kommenterade på ditt projektarbete.

Tack för den fina läsningen, det ska bli mysigt att följa med er på er resa. Lycka till! Tusen kramar.

2009-11-03 @ 20:15:04
Postat av: Matilda

Åh tack båda, vad gulliga ni är!



Haha ja Skalin, oj oj...det var tider :)

Hoppas allt är bra i götet!

2009-11-03 @ 22:56:24
Postat av: Lotta

Hej gumman!!

Låter och ser härligt ut! I like very much! Hoppas det går bra med armhävningarna!!

Puss

2009-11-04 @ 10:18:14
Postat av: Mackan

Låter som ni har det gott, kul att läsa :)



kram på er

2009-11-05 @ 00:07:34
Postat av: Pappa

Låter som om Cono Sur, Merlot är något för mig. Vad kul det är att följa er på bloggen. Håller med om att den är väldigt snyggt gjord. Men jag är väl partisk.

Kramar

2009-11-07 @ 19:06:33
Postat av: Matilda

Tack :)

Ja du måste prova Cono Sur, vi tyckte väldigt mycket om det vinet! Kolla om det finns hemma, annars kan vi köpa med. Kramar!!

2009-11-07 @ 20:04:16
URL: http://sugarcanesandocelots.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0